“Alfa Romeo bewijst dat Ferrari in de F1 zal blijven”

04 december 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal Ferrari de Formule 1 niet verlaten, dat heeft de instap van Alfa Romeo bij het Sauber F1 team volgens hem bewezen.


Enkele weken geleden uitte Ferrari-baas Sergio Marchionne het dreigement dat Ferrari eventueel de F1 zou verlaten indien de sport een richting uitgaat die de belangen van Ferrari zou schaden. Er was in de dagen nadien veel te doen over het dreigement van Marchionne en Ferrari.

Afgelopen weekend raakte bekend dat Alfa Romeo, dat net als Ferrari tot de FIAT-Chrysler groep behoort, een samenwerking start met het Sauber F1 team. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bewijst dit dat Ferrari wel degelijk in de Formule 1 wil blijven en dat ze gewoon dreigen in plaats van concrete plannen hebben om de sport te verlaten.

“Alfa Romeo kwam onder hetzelfde management van Sergio. Ik kan dan ook niet geloven dat hij Alfa Romeo in de F1 brengt om binnen enkele jaren Ferrari de sport te laten verlaten,” vertelde Horner tegen ‘Reuters’. “Ik denk dat dit bewijst dat de Formule 1 zich op het goede pad bevindt en erkenning krijgt. Anders zou de groep het merk Alfa Romeo niet in de F1 gebracht hebben.”

Volgens Christian Horner heeft de Formule 1 Ferrari nodig maar heeft Ferrari ook de Formule 1 nodig.

“De F1 heeft Ferrari nodig en Ferrari heeft de F1 nodig. Het is een huwelijk waarbij er erg veel respect voor elkaar is en waarbij ze elkaar nodig hebben,” aldus Horner. “Wij willen zeker en vast Ferrari in de F1. Het is één van de grootste merken ter wereld en een geweldig team om tegen te strijden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België