logo
 

Alfa Romeo Sauber bevestigt Leclerc en Ericsson als rijdersduo voor 2018

02 december 2017 — Het Alfa Romeo Sauber F1 team heeft vandaag haar rijdersduo voor het F1-seizoen 2018 bevestigd: Charles Leclerc en Marcus Ericsson.


In het Museo Storico Alfa Romeo werden Charles Leclerc en Marcus Ericsson voorgesteld als rijdersduo voor de Zwitserse renstal die vanaf nu zal luisteren naar de naam Alfa Romeo Sauber F1 team.

Marcus Ericsson reed het voorbije seizoen reeds voor het Sauber F1 team en ziet, onder meer door zijn vele sponsors, zijn contract verlengd tot en met eind 2018. Charles Leclerc maakt dan weer deel uit van de Ferrari Driver Acedemy.

Gezien de samenwerking tussen Sauber en Ferrari op technisch vlak, onder meer voor de motoren, en het feit dat Alfa Romeo tot de FIAT-Chrysler groep behoort, komt het niet als een verrassing dat minstens één van beide racezitjes naar een rijder uit de Ferrari Driver Acedemy gaat. Het gonsde al langer van de geruchten dat Ferrari graag minstens één van haar jonge talenten bij de Zwitserse renstal wou stallen.

Leclerc troeft met zijn aanstelling de andere Ferrari-junior Antonio Giovinazzi af. Giovinazzi is echter wel benoemd tot reserverijder en de Italiaan mag ook enkele oefensessies op vrijdag voor zijn rekening nemen.

Daarnaast moet ook Mercedes-talent Pascal Wehrlein op zoek naar aan nieuwe uitdaging. Het voorbije seizoen vormde Wehrlein samen met Marcus Ericsson het rijdersduo bij Sauber.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België