Alfa Romeo: “We willen de strijd met McLaren aangaan”

07 juli 2019 — Alfa Romeo-rijders Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi weten wat hun doel de komende races is: McLaren aanvallen en het hen lastig maken, zo heeft Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur laten verstaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@alfaromeoracing) op

In Oostenrijk slaagde Alfa Romeo er voor het eerst dit seizoen in om met beide wagens in de punten te finishen. Voor Giovinazzi was het zijn eerst wk-punt ooit in de Formule 1 en bij de renstal beschouwen ze Oostenrijk dan ook als een mooie basis om de komende races op verder te bouwen.

“Ik denk dat we de voorbije twee à drie races een mooie stap vooruit gezet hebben,” aldus Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

“We moeten onze snelheid nog iets verbeteren om in staat te zijn om met de McLarens te vechten,  wat ons volgende doel is.”

Aan ambitie ontbreekt het Alfa Romeo en Vasseur overduidelijk niet en dat is uiteraard ook noodzakelijk indien je in de Formule 1 vooruitgang wil boeken.

“Wanneer je naar de voorbije races kijkt dan hadden ze voorsprong op ons. We hebben echter enkele goede updates in de pijplijn. We moeten zeker en vast een stap vooruit zetten indien we tijdens de races met hen willen vechten.”

De teambaas van Alfa Romeo beseft echter dat het een uitdaging is en blijft om de kloof met de teams voor hen te dichten.

“We hebben een pakket voor Silverstone en enkele andere updates voor Duitsland en Hongarije. We moeten echter realistisch zijn, iedereen pusht enorm hard en ook zij zullen updates hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België