Alguersuari: “Ben er zeker van dat ik terug F1 zal rijden”

26 september 2012 — Jaime Alguersuari werd eind vorig seizoen aan de kant geschoven door Toro Rosso maar de Spanjaard wil in 2013 opnieuw in de F1 racen.

Alguersuari is momenteel commentator voor de BBC en die rol combineert hij met de functie van testrijder bij Pirelli. De Spanjaard hoopt om volgend seizoen opnieuw te kunnen deelnemen aan races in de Formule 1. Meer zelfs, Alguersuari is er bijna zeker van dat hij een racezitje zal hebben.

“Ik heb echt al genoten van mijn functie als commentator op BBC Radio 5 Live maar ik ga niet naar de komende drie races,” zegt Alguersuari in zijn column dat hij voor de BBC schrijft. “Dat stond al langer gepland. Het is beter voor mij dat ik mezelf kan voorbereiden op het komende seizoen. Ik moet blijven trainen aangezien ik er zeker van ben dat ik volgend seizoen opnieuw zal rijden.”

Zoals reeds vermeld verricht Alguersuari ook heel wat nuttig testwerk voor Pirelli. Er staat binnenkort trouwens een belangrijk test met de regenbanden op het programma.

“Ik heb ook een belangrijke test met Pirelli op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Binnen twee weken testen we daar en gaan we beslissen welke specificatie regenbanden volgend seizoen zal gebruikt worden. Daarnaast zal ik uitgebreid trainen,” besluit Alguersuari.

image

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België