Alguersuari en Buemi zijn niet goed genoeg voor Red Bull

16 februari 2012 — De teleurstelling bij ALguersuari en Buemi was enorm groot toen ze vernamen dat ze hun zitje bij Toro Rosso verloren, ook nu vallen er nog harde woorden ...

image

De Spanjaard en de Zwitser reden een wisselvallig seizoen maar wat hen nog het meeste parten speelde was dat het reeds hun zoveelste seizoen bij Toro Rosso was. Toro Rosso is bekend omdat ze het kleine zusterteam van red Bull zijn en jong talent de kans geven om ervaring in de Formule 1 op te doen.

Die kans hadden beide rijders volgens Franz Tost nu echt wel gehad. Eigenlijk moesten ze de volgende stap nemen en doorstoten naar een beter team, dat bij voorkeur uiteraard Red Bull is. Voor Red Bull waren beide rijders echter niet genoeg, zeker niet om Mark Webber reeds te vervangen.

“Dit is een sport waarin de lat erg hoog ligt en waarin het vertrek van rijders erg normaal is,” zei Franz Tost tegenover de officiële F1-website. “Beide rijders moeten Red Bull dankbaar zijn aangezien ze anders nooit in de Formule 1 zouden geraakt zijn. Zelfs nu hebben ze het nog in eigen handen om er iets van te maken dankzij de kans die ze van Red Bull gekregen hebben.”

Sebastien Buemi kreeg nog een troostprijs. De Zwitser is immers benoemd tot derde rijder bij Red Bull en Toro Rosso. Alguersuari die moet nu volledig zelf zijn weg zoeken.

“Ik zeg niet dat ze niet voldoende talent hebben voor de Formule 1. Ze hebben tijdens verschillende races immers heel wat van hun talent getoond. Het is echter niet voldoende voor Red Bull Racing,’ besluit Tost.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België