Alguersuari klaar voor eerste test bij Pirelli

07 mei 2012 — Jaime Alguersuari zal vandaag beginnen met zijn eerste test voor de Italiaanse bandenleverancier Pirelli. De Spanjaard is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

Alguaersuari werd eind vorig seizoen samen met Sebastien Buemi aan de kant geschoven bij Toro Rosso. Beide piloten reden reeds meerdere seizoenen voor het zusterteam van Red Bull en aangezien ze niet echt meer rookies waren werd het tijd om plaats te maken voor nieuw jong racetalent.

Helaas voor Alguersuari en Buemi was er geen plaats als vaste rijder bij Red Bull. Buemi kon nog wel de rol van testrijder uit de brand slepen, maar Alguersuari had even geen zicht meer op actie in de Formule 1. Tot Pirelli bij hem aanklopte ...

Nu is het eindelijk zover. De Spanjaard mag vanaf vandaag tot woensdag testen in een Renault R30, de wagen waarmee Renault in 2010 reed. Alguersuari zal voor Pirelli diverse bandencompounds uittesten op het circuit van Jerez. Uiteraard is Alguersuari erg blij dat hij deze kans krijgt.

“Niemand kan inschatten hoe enthousiast ik ben. Ik tel de minuten tot ik weer in een F1-bolide mag stappen, de meest ingewikkelde en gesofisticeerde machine ter wereld. Ik had nooit verwacht dat ik de Formule 1 zo hard zou missen,” aldus Alguersuari.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België