Alguersuari: “Toro Rosso kan Sauber verslaan in de titelstrijd”

30 oktober 2011 — Alguersuari is ervan overtuigd dat Toro Rosso de zevende plaats in het constructeurskampioenschap kan claimen.

image

De Spanjaard behaalde vandaag de achtste plaats tijdens de GP van India en scoorde daarmee belangrijke punten voor het kampioenschap bij de constructeurs. Toro Rosso heeft nu evenveel punten als Sauber maar staat wel nog één plaats achter het Zwitserse team.

De komende twee races zullen dus beslissend zijn voor Toro Rosso en Sauber. Wie van beide teams zal zevende worden in het kampioenschap bij de constructeurs? Volgens Alguersuari zal dat zonder twijfel Toro Rosso worden.

“Ik ben erg tevreden over de prestatie en competitiviteit van het team. Deze race was opnieuw erg goed, net als in Zuid-Korea waren we erg snel,” zei Alguersuari. “Ik was voor beide Saubers en het resultaat weerspiegelt volgens mij waar we horen te staan. Het is bemoedigend dat we sneller waren dan de Renaults.”

“Ik ben erg tevreden dat ik vier punten kon behalen wat ervoor zorgt dat Toro Rosso evenveel punten heeft als Sauber. Ik kijk erg uit naar de twee resterende races. Ik denk dat we voor hen kunnen eindigen indien we goed werk afleveren de komende twee races. Het is jammer dat Sebastien niet kon finishen, zowel voor hemzelf als het team. Ik ben er echter van overtuigd dat hij snel opnieuw in de punten zal eindigen.”

Buemi moest opgeven door technische problemen. Tot op dat moment reed ook Sebastien Buemi een uitstekende wedstrijd en zag het er naar uit dat ook hij punten zou kunnen behalen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België