Alguersuari voelt zich gekwetst door Toro Rosso en Red Bull

06 februari 2012 — Jaime Alguersuari heeft een opmerkelijk interview gegeven waarin hij meer details geeft over het verlies van zijn Toro Rosso-zitje. De Spanjaard voelt zich gekwetst en vond de beslissing onnodig.

image

Alguersuari gaf te kennen dat hij in het najaar van 2011 een erg interessant aanbod van een ander team heeft afgewezen omdat hij er zeker van was zijn racezitje bij Toro Rosso te behouden.

“Na de GP van Brazilië hebben Red Bull en Toro Rosso hun woord gegeven dat mijn toekomst veilig was. Hierdoor heb ik een heel goed aanbod van een ander team afgewezen”, verklaarde de Spanjaard.“Wanneer ik op 13 december van Red Bull Racing te horen kreeg dat ze niet langer verder wilden gaan met mij, heb ik hen gezegd dat ik hen niet ging veroordelen en dat het ook geen drama was voor mij. Maar laat één ding duidelijk zijn: ze hebben me gekwetst en het was een onnodige beslissing.”

Toch ziet Alguersuari zijn toekomst rooskleurig in en is hij vastberaden om ook in 2012 voltijds bezig te zijn met Formule 1, al zou hij nooit betalen voor een racezitje.

“In januari heb ik nog gesprekken gehad die mogelijk beslissend zijn voor mijn toekomst bij een topteam. Hoewel ik niets kan zeggen over de aard van de onderhandelingen, hebben ze me warm onthaald en toonden ze veel respect voor mij.”

Ook over de onderhandelingen met Williams en HRT onthulde Alguersuari enkele nieuwe feiten. Beide teams hadden namelijk nog een vrij racezitje toen Alguersuari aan de deur was gezet, maar enkel met HRT heeft de Spanjaard ook daadwerkelijk onderhandeld. Williams was enkel geïnteresseerd in ‘pay drivers’ volgens de Spaanse racepiloot. Toch zijn ook de gesprekken met het Hispania Racing Team op niets uitgedraaid.

“Luis Pérez-Sala en ik hadden allebei hetzelfde gevoel: HRT kan me simpelweg geen competitieve wagen bieden en ik kan het niet opbrengen om elke race als laatste of voorlaatste te starten”, concludeerde Alguersuari. “Wel heb ik alle vertrouwen in Pedro de la Rosa, het is iemand met genoeg ervaring om de bolide verder te ontwikkelen. En als HRT er uiteindelijk in slaagt om daadwerkelijk een snelle wagen te bouwen, opent dat misschien weer toekomstperspectieven voor mij.”

geschreven door Tom Van den Broecke

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België