Alguersuari wil niet voor HRT rijden

08 januari 2012 — Jaime Alguersuari heetf laten weten dat hij niet voor HRT wil rijden, volgens de Spanjaard zou dit een te grote stap achteruit zijn.

image

Alguersuari werd bij Toro Rosso bedankt voor bewezen diensten na seizoen dat toch wel gekenmerkt werd door gemengde gevoelens. De Spanjaard moet dus op zoek naar een nieuwe racezitje in de Formule 1.

Daarbij werd Alguersuari meermaals aan Hispania Racing gelinkt. HRT is een team met Spaanse roots en zou dus goed bij de Spanjaard passen. HRT beschikt al over Pedro de la Rosa als rijder, eveneens een Spanjaard.

Alguersuari zelf liet nu echter verstaan dat hij niet voor HRT wenst te rijden aangezien dat vergeleken met Toro Rosso een te grote stap achteruit is. Dat valt alvast te lezen op de Spaanse website AS.com.

De Spanjaard hoopt nu om een zitje als reserverijder of testrijder te scoren bij één van de topteams, of toch op zijn minst bij een team dat het nodige potentieel biedt voor de toekomst. De plaatsjes in de Formule 1 zijn echter duur, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is dan ook afwachten of Alguersuari een zitje zal kunnen bemachtigen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België