logo
 

“Alle teams met Mercedes-motor gebruiken in Canada een nieuwe verbeterde motor”

06 juni 2018 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zullen zowel Mercedes alsook haar klantenteams in Canada een nieuwe verbeterde power unit in gebruik nemen.


Er mogen dit seizoen slechts drie exemplaren van de power unit gebruikt worden en heel wat teams zullen in Canada een tweede verbeterde power unit in gebruik nemen. Op het Circuit Gilles Villeneuve is de power unit enorm belangrijk en de race vormt gezien haar plaats op de F1-kalender een ideaal moment om een nieuwe power unit in gebruik te nemen.

“Canada betekent dat we één derde ver zitten in het seizoen 2018. Na zes races zien we dat we er in beide kampioenschappen beter voorstaan dan twaalf maanden geleden,” aldus Toto Wolff in de vooruitblik van het Mercedes F1 team op de GP van Canada.

“We beseffen echter ook dat de strijd tussen onszelf, Ferrari en Red Bull intenser is. Iedere race moet er serieus gestreden worden en er is geen moment om te ontspannen.”

Volgens Toto Wolff zullen al de door een Mercedes-motor aangedreven teams in Canada een nieuwe motor in gebruik nemen.

“We verwachten dat een aantal teams hun tweede geplande power unit in gebruik zullen nemen, waaronder ook al de wagens die met een Mercedes-motor rijden. We pushen hard om meer performance naar de wagen te brengen en dat zo snel mogelijk.”

“Het zal in Canada opnieuw een zeer close gevecht worden, net zoals het dat dit seizoen al iedere race is geweest. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië