“Alleen de rijders weten wat de F1 nodig heeft”

04 juli 2019 — Volgens Romain Grosjean is het goed dat de F1-piloten mee betrokken worden bij het opstellen van het reglement dat vanaf 2021 zal gelden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Tijdens een recente meeting in Parijs waren naast de F1, de FIA en de teams ook de rijders Lewis Hamilton en Nico Hulkenberg aanwezigheid. Het feit dat rijders aanwezig zijn is volgens Romain Grosjean een uitermate goede zaak omdat zij enkel weten wat de F1 nodig heeft.

“Ik ging normaal naar Parijs gaan maar last-minute moest ik afzeggen,” aldus Grosjean. “Ik kon mijn vrouw niet achterlaten. Ik ga echter naar volgende meetings gaan.”

“De rijders zijn uitgenodigd voor de gesprekken. We zijn de enigen die echt weten wat er nodig is of niet om betere races te verkrijgen, een beter gevoel in de wagen.”

De input van de rijders is volgens Grosjean cruciaal om vooruitgang te boeken en een goed reglement in 2021 te verkrijgen.

“Er wordt heel wat gesproken over dingen die volgens ons geen verschil maken. Wanneer we deel uitmaken van de gesprekken kunnen we op zijn minst onze mening geven, onze gevoelens over bepaalde zaken toelichten en zeggen wat volgens ons noodzakelijk is om betere races te verkrijgen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België