“Alles draait om het geld”

22 januari 2011 — Als het van Willi Weber afhangt, is er nog genoeg plaats in zijn managersportefeuille om ook de belangen van Vettel te verdedigen.

Weber, die al jaar en dag manager is van Schumacher en momenteel ook van de ‘werkloze’ Hulkenberg, verklaarde dat het tijd wordt dat Vettel begint te denken aan een manager.

De jongste Formule 1 kampioen ooit, heeft tot op vandaag geen manager in zijn entourage. Als het over de kleine lettertjes in een contract gaat, doet de jonge Duitser beroep op zijn vader en op een advocaat.

“Alles draait om het geld” zo zegt Weber,“in het bijzonder dat wat er kan verdient worden naast de cockpit.”.

Weber is door het succes van Schumacher zelf ook een pak welvarender geworden,  maar hij had dan ook een uitstekende neus voor zaken. Hij was een van de pioniers in het commercialiseren van de piloten: “Vroeger liep er geen enkele piloot rond met een pet op zijn hoofd, wij hebben dat uitgevonden. De meesten dachten dat ‘commercialisering’ iets was om op te eten.”

Ook Gerhard Berger, in zijn gloriejaren aan de slag bij Ferrari en Mclaren, heeft nooit een manager gehad. Wel geeft hij toe dat met de kennis die hij nu heeft, hij er beter een gehad zou hebben. Hij voegt er echter onmiddellijk aan toe dat het zeer lastig is om een goede manager te vinden.

“Het probleem is dat maar weinig managers de Formule 1 echt begrijpen. 80% zijn opscheppers, 10% zijn eerlijk en doen hun best, maar je wil eigenlijk alleen maar de overige 10% die eerlijk zijn, hun best doen en er ook in slagen.”

Volgens Berger kan je Weber bij die laatste 10 procent rekenen, maar dat wist hij nog niet toen Willi hem in 1982 opbelde. Misschien moet hij het dan maar eens aan Vettel verklappen.

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België