“Alles of niets met nieuwe banden”

09 juli 2013 — Ferrari-teambaas Stefano Domenicali denkt dat de nieuwe banden cruciaal zullen zijn voor het verdere verloop van het kampioenschap. image

De nieuwe banden zullen worden geïntroduceerd tijdens de GP van Hongarije, maar de teams kunnen er volgende week al mee testen tijdens de Young Driver Test op het circuit van Silverstone. De band waarmee gereden werd tijdens de GP van Duitsland was slechts een prototype. Het nieuwe rubber zal de structuur van vorig seizoen hanteren, maar de zachtere compounds van 2013 blijven behouden.

Stefano Domenicali denkt dat het vooral voor zijn team erop of eronder zal zijn in de strijd om de titel.

“Behalve de gewone ontwikkeling van de wagen, is er nog een zeer belangrijk punt waarmee we rekening zullen moeten houden. We zullen moeten zo goed mogelijk proberen te begrijpen hoe de nieuwe banden de prestaties van de wagen zullen beïnvloeden. Dit is de belangrijkste zaak, en elk team zal ermee geconfronteerd worden. Voor ons in het echter essentieel als we willen mee blijven in de titelstrijd.” aldus de Italiaanse teambaas.

Alle teams, behalve Mercedes, zullen volgende week de kans krijgen om de nieuwe banden aan de tand te voelen. Domenicali durft echter nog niet te voorspellen welke impact het nieuwe rubber zal hebben op het verloop van de races. Wat hij echter wel al weet is dat de nieuwe band het kampioenschap voor Ferrari zal maken, of kraken, en dat het verschil tussen beide verschrikkelijk miniem zal zijn.

“Wat er vanaf Hongarije gaat gebeuren weet ik nog niet. We weten wel hoe de band in elkaar zit want we kennen de compound en de structuur, maar hebben de combinatie nog nooit getest. We hebben al gezien hoe een wagen zeer sterk kan zijn op vrijdag, en dan problemen heeft op zondag, gewoon door de verandering van temperatuur op de baan. Dat zal voor alle teams en ingenieurs de grootste uitdaging worden in de volgende paar weken.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België