Alonso: “2016 mijn derde beste seizoen ooit”

29 december 2016 — Fernando Alonso vindt het seizoen 2016 zijn derde beste seizoen uit zijn carrière. Hij vindt dit seizoen beter dan de twee seizoenen waarin hij wereldkampioen werd.


Hoewel er dit seizoen verbetering was bij McLaren-Honda, bleef het team ook dit seizoen op een afstand van de top. Het eindigde zesde in het kampioenschap. Fernando Alonso maakte dit seizoen indruk. Hij eindigde in Monaco en de Verenigde Staten als vijfde en deed het 33 punten beter dan teamgenoot Jenson Button.

Wanneer Alonso een lijstje maakt van zijn beste seizoen in de Formule 1, dan telt hij de seizoenen waarin hij wereldkampioen werd niet mee in de top drie. Afgelopen seizoen staat voor de Spanjaard op de derde plaats. Maar welke seizoenen staan dan op plaats één en twee?

“2012 is mijn beste seizoen in de Formule 1”, verwijst Alonso naar het seizoen waarin hij bijna Sebastian Vettel versloeg met een minder competitieve Ferrari. “Dan is 2014 mijn tweede beste seizoen”, het seizoen waarin Alonso niet won in zijn Ferrari.

Op plaats drie staat dan afgelopen seizoen. “Ik voelde me erg comfortabel in de wagen in elke omstandigheid. Ook de laatste tien ronden in Brazilië, met banden van 40 ronden oud, voelde ik me nog steeds competitief. Het vertrouwen in de wagen gaf me de mogelijkheid om op de limiet te rijden. Ik beschouw dit seizoen als één van de beste, vanuit mijn standpunt gezien.”

Om zijn mening nog te verduidelijken, vergelijkt hij zijn prestaties met zijn teamgenoot Jenson Button, die in 2017 vervangen wordt door Stoffel Vandoorne.

“Jenson is een ongelooflijke rijder. Vorig jaar kon ik dat al ervaren. Dit jaar slaagde ik erin om vaak voor hem te eindigen. De strijd in de kwalificaties eindigde op 13-5 of zoiets. Maar in drie kwalificaties deed ik enkel een ronde omdat ik reeds een straf had na het wisselen van de motor. Het verschil kon dus nog groter zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: HondaFernando AlonsoMcLaren

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië