Alonso: “2017 is tot dusver een uitstekend seizoen voor mij”

09 augustus 2017 — Fernando Alonso is van mening dat hij tot dusver een geweldig seizoen kent, daar waar dat voor zijn team McLaren niet het geval is.


Vlak voor de zomerpauze heeft McLaren de laatste plaats in het constructeurskampioenschap kunnen doorspelen aan Sauber. Met elf punten en heel wat problemen is het tot dusver echter geen geweldig seizoen geweest voor McLaren.

Fernando Alonso is er dan weer van overtuigd dat zijn eerste helft van het seizoen tot dusver wel geweldig is en daarvoor heeft hij verschillende redenen.

“Als team kunnen we niet tevreden zijn met het seizoen tot dusver,” blikt Alonso terug op het eerste deel van het seizoen 2017. “Vorig jaar geraakten we op regelmatige basis in Q3, negende à tiende was onze gemiddelde startplaats. Dit jaar ondervonden we heel wat meer problemen.”

“Op persoonlijk vlak is het een zeer, zeer goed seizoen voor mij. Met de bolides van 2017 ben ik opnieuw in staat om mijn rijstijl te hanteren. Ik voel me veel competitiever dan de voorbije jaren, ik voel me op het circuit echt competitief nu.”

“Ik nam ook deel aan de Indy 500, wat een erg mooie ervaring was, en ook mijn eigen kartingcircuit doet het erg goed. Het was dan ook een fantstisch eerste deel van het seizoen,” besluit Alonso.

Tijdens de zomerpauze zal Alonso nu vooral nadenken over zijn toekomst. Grote vraag is of Alonso ook in 2018 nog voor McLaren zal rijden. Binnen de F1 lijkt er naast Renault niet echt een mogelijkheid te zijn, tenzij hij alsnog voor een schokgolf in de Formule 1 zou zorgen door toch een overstap naar Ferrari of Mercedes te maken. Daarnaast bestaat uiteraard ook de mogelijkheid dat Alonso de Formule 1 verlaat.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië