Alonso: “Abu Dhabi wordt voor McLaren lastiger dan Brazilië”

20 november 2017 — Fernando Alonso kijkt uit naar de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, al verwacht hij zich wel aan een uitdagend raceweekend.


“Abu Dhabi is een fantastisch circuit om het seizoen af te sluiten. Er is een unieke sfeer,” zegt Alonso in zijn vooruitblik naar de GP van Abu Dhabi. “Het jaar lijkt voorbij te zijn gevlogen. Er heerst een gevoel dat het bijna voorbij is en iedereen binnen het team kijkt enorm uit naar de winterpauze. Iedereen binnen het team wil tijdens de laatste race van het seizoen nogmaals een goede prestatie neerzetten. Meestal presteren we er goed en we gaan alles nog eens geven om het seizoen met een positieve noot te besluiten.”

Dat betekent echter nog niet dat het een vlotte race zal worden. Volgens Alonso vormt Abu Dhabi immers een grotere uitdaging voor McLaren dan Brazilië.

“Het Yas Marina Circuit is lastiger voor ons dan dat in Brazilië,” aldus Alonso. “We behaalden een onverwacht goed resultaat in Interlagos maar we verwachten ons aan een moeilijkere uitdaging in Abu Dhabi. Uiteraard wil gans het team het seizoen met een hoogtepunt afsluiten. We werken dan ook enorm hard om het laatste stukje performance uit de MCL32 te halen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België