Alonso ambitieus en vastberaden: “Ik zal winnen”

14 februari 2018 — Fernando Alonso gelooft sterk in zijn kansen om dit jaar opnieuw in de prijzen te vallen en te winnen.

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Absoluut. Absoluut heb ik er vertrouwen in,” zei Alonso tegenover de Spaanse krant ‘AS’. “Er zijn nu drie motorleveranciers die op een erg hoog niveau presteren en van die drie heeft Mercedes de voorbije jaren gedomineerd.”

“Indien je iemand moet vertrouwen dan vertrouw ik Renault, dat de voorbije tien tot twaalf jaar zo’n zes of zeven keer kampioen werd. De Renault-motor biedt je garanties en dat is altijd al zo geweest.”

Alonso racet dit jaar niet alleen in de F1 maar hij neemt ook deel aan het WEC. Alonso zal daardoor ook deelnemen aan de 24u van Le Mans en mogelijk komt hij daardoor een stap dichter bij het veroveren van de ‘Triple Crown’.

Met de F1 en het WEC en zijn daarmee gepaard gaande erg drukke racekalender heeft Alonso alvast heel wat kansen om voor een overwinning te gaan.

“Ik zal winnen in 2018,” aldus Alonso. “Ik weet niet of het in de F1 zal zijn, we zullen zien. Ik heb echter gezegd dat ik dit jaar zal winnen en dat zal ik ook doen.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België