Alonso: “Andere rijders denken dat we een afkoelingsronde rijden”

24 juni 2017 — Fernando Alonso denkt dat het snelheidsverschil van zijn McLaren-Honda met de andere teams zo significant is, dat zijn concurrenten denken dat hij een trage ronde rijdt, terwijl hij net in een snelle ronde zit.


Ook tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan had McLaren-Honda moeite met haar snelheid op de lange rechte stukken. Daarbij komt ook nog dat Fernando Alonso een gridstraf krijgt van veertig plaatsen na het wisselen van verschillende onderdelen van de krachtbron.

Hoewel de kwalificatie van weinig betekenis was voor McLaren, reed Fernando Alonso de zestiende tijd. Tijdens één van zijn snelle ronden werd hij opgehouden door Daniel Ricciardo, nadat die laatste Alonso de ronde ervoor had ingehaald tijdens zijn snelle ronde.

“Ik denk dat de rijders verward raken, omdat onze snelheid zo traag is dat ze denken dat we op weg zijn naar de pitstraat”, vertelt een teleurgestelde Alonso. “Maar dit is onze snelheid. We startten een snelle ronde. Zo is het nu eenmaal, dus ik denk dat ze verrast raken. Ze steken me voorbij in de eerste bocht en ik haal hen in in de tweede bocht. Hoewel we tijd verloren, had het geen impact op ons resultaat aangezien de banden nog koud waren. We reden pas later onze snelle ronde, dus het is OK.”

Fernando Alonso start morgen van de twintigste en laatste plaats, na teamgenoot Stoffel Vandoorne. Ook Vandoorne kreeg een gridstraf, maar dan van 35 plaatsen in plaats van 40.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België