Alonso: “Australië wordt de zwakste race voor McLaren”

22 maart 2018 — Fernando Alonso tempert de verwachtingen voor de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. Alonso meent dat McLaren in Australië haar minst goede niveau zal halen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“We bevinden ons momenteel niet op het niveau van Mercedes en ook niet op het niveau van Red Bull of Ferrari. Dat denken we toch na de wintertests. We bevinden ons dan ook niet in de groep met leiders vooraan,” blikt Alonso vooruit naar het raceweekend in Australië. “Binnen enkele races zouden we ons daar echter moeten bevinden, of toch tijdens de tweede seizoenshelft ofzo. Wij zijn McLaren en we horen daar te zijn.”

Alonso maakte de vergelijking met het F1-seizoen 2012, toen de Spanjaard voor Ferrari reed.

“We bevonden ons toen aan het begin van het seizoen ook niet vooraan maar we stonden tijdens de laatste race van het seizoen wel aan de leiding van het kampioenschap,” vertelde Alonso over het seizoen waarin Alonso uiteindelijk in de laatste race naast de titel greep.

Volgens Alonso moeten we tijdens de GP van Australië nog niet al te veel verwachten van McLaren. De race in Melbourne zal naar verluidt de zwakste race van het seizoen zijn.

“Tijdens dit weekend zullen we ons minst goede niveau halen. We zullen het team zijn dat in vergelijking met de anderen het meeste progressie boekt. De integratie van de nieuwe motor vraagt tijd. Het chassis is ontworpen en tijdens het seizoen zullen er snel heel wat updates komen en dat al meteen tijdens de eerste races van het seizoen.”

“Wat we hier zullen zien zal erg belangrijk zijn, maar we zullen beter en beter worden. Ik verwacht tijdens de tweede seizoenshelft een zeer sterk McLaren,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België