logo
 

Alonso behaalt eerste punten: “Een overwinning was mogelijk geweest”

25 juni 2017 — Fernando Alonso was erg blij dat hij in Azerbeidzjan zijn eerste punten van het seizoen kon behalen, al is hij er ook van overtuigd dat er met een competitievere wagen ook een podiumplaats of zelfs een overwinning in had gezeten.


“Het is echt ongelooflijk om de eerste punten te behalen op één van onze minst competitieve circuits en dit ook nog eens nadat we door heel wat bestraffingen als negentiende moesten vertrekken. Het is een complete verrassing,” blikt Alonso terug op zijn eerste puntenfinish van het seizoen.

“De race kantelde door de vele opgaves en heel wat actie in onze richting. Ik slaagde erin om uit de muren te blijven. Ik raakte de muren wel hier en daar.”

Al tijdens de race liet Alonso verstaan dat het jammer was dat McLaren niet over een betere motor beschikt. Met een competitievere wagen was een overwinning volgens Alonso eventueel mogelijk geweest.

“Ik denk echter dat we hier vandaag voor het podium hadden kunnen strijden, misschien zelfs voor de overwinning.”

“Tijdens de eerste safety car-fase lagen we achter Daniel Ricciardo. Vervolgens had Lewis een probleem met zijn hoofdsteun, waardoor hij moest pitten. Sebastian kreeg een bestraffing, Raikkonen gaf op en de twee Force India’s reden tegen elkaar. We kwamen daardoor in een meer dan behoorlijke positie te liggen.”

“Doordat we niet snel genoeg waren mistten we verschillende opportuniteiten. Desondanks behaalden we onze eerste twee punten van het seizoen, wat uiteraard zeer mooi is,” besloot Alonso.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België