logo
 

Alonso bekent: “Ik heb een aanbod van Red Bull afgeslagen”

09 juni 2016 — Fernando Alonso heeft toegegeven dat hij een aanbod om naar Red Bull over te stappen heeft afgeslagen.


Alonso lijkt steeds de verkeerde keuzes te maken wanneer hij van team verandert. Nadat de Spanjaard twee keer wereldkampioen was geworden met Renault vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Alonso maakte de overstap naar McLaren, waar hij het na een jaar samenrijden met Lewis Hamilton al voor bekeken hield en terugkeerde naar Renault.

Na twee teleurstellende seizoenen bij Renault volgde de overstap naar Ferrari, waar Alonso eindelijk hoopte om een derde wereldtitel te veroveren. Tijdens zijn eerste seizoen bij de Scuderia leek hij daarin te zullen slagen, tot hij tijdens de laatste race niet voorbij Vitaly Petrov geraakte en de wereldtitel aan Sebastian Vettel moest laten.

Vettel zou uiteindelijk bij Red Bull vier wereldtitels op rij behalen, uitgerekend het team dat Alonso een aanbod deed om in 2008 voor hen te komen rijden. Het was een aanbod dat Alonso uiteindelijk naast zich neerlegde. De Spanjaard zegt naar eigen zeggen echter geen spijt te hebben van de beslissingen die hij in zijn F1-carrière nam.

“Ik heb niet echt spijt van een beslissing. Je neemt beslissingen op het moment dat je ze neemt en dat doe je omdat je dan denkt dat ze de beste beslissing zijn. Het heeft geen zin om er nadien op terug te kijken en spijt te hebben van je beslissing. Toen ik van Renault naar McLaren ging deed ik dat omdat ik nood had aan verandering. Ik was twee keer wereldkampioen geworden maar de motivatie was verdwenen,” zegt Alonso tijdens een interview met ‘ESPN’.

“Toen ik terugkeerde naar Renault was dat mijn eigen beslissing. Ik had de mogelijkheid om naar Red Bull te gaan. Red Bull was toen echter een fabrikant van een energiedrank, het was geen team dat wereldkampioen werd. Niemand heeft een glazen bol!”

Uiteindelijk verliet Alonso ook Ferrari om bij het zieltogende McLaren-Honda te gaan rijden. Het eerste seizoen was er een om snel te vergeten en dit jaar lijkt het iets beter te gaan. In de buurt van het podium komt Alonso echter nog niet, laat staan dat hij voor overwinningen of de wereldtitel zou kunnen strijden. Het werd de Spanjaard meermaals in het gezicht gewreven maar spijt, dat heeft Alonso naar eigen zeggen echt niet.

“Ik heb van geen enkele beslissing spijt want toen ik de beslissing nam vertelde mijn hart mij om die beslissingen te nemen en ik ben er tevreden mee. Ik geef de voorkeur aan het zijn van een tevreden man in plaats van twee extra trofeeën bij mij thuis,” besluit de Spanjaard.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLarenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië