logo
 

Alonso: “Bezig met speciaal project waarover ik weinig kan zeggen”

06 mei 2019 — Fernando Alonso kondigde onlangs aan dat het gezamenlijk WEC-avontuur met Toyota na de 24u van Le Mans stopt. De Spanjaard is overduidelijk echter al bezig met een nieuw project.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Na een succesvolle deelname aan het WEC neemt Alonso binnenkort opnieuw deel aan de Indy 500. Alonso hoopt zo de felbegeerde ‘Triple Crown’ te vervolledigen. Of dat lukt valt nog af te wachten maar zelfs na de Indy 500 is Alonso niet van plan om stil te zitten.

“Ik ben uiteraard een strateeg,” antwoordde Alonso op de vraag van het Spaanse ‘SoyMotor’ over wat Alonso zijn plannen voor deze zomer en daarna zijn.

“Ik heb een idee in mij hoofd, een project, maar tot alles gefinaliseerd is, tot alles definitief is, wil ik er niet over communiceren. Eenmaal alles bevestigd is zal ik een aankondiging doen.”

Het speculeren over de eventuele toekomstplannen van Alonso kan dus lustig doorgaan. Daarbij wordt er vooral gedacht aan een eventuele deelname aan de Dakar Rally.

Die speculaties worden vooral ingegeven door het feit dat Alonso in Zuid-Afrika een test deed met een Toyota Helix. Naast een nieuw avontuur in samenwerking met Toyota wordt er echter ook gespeculeerd over een volledig IndyCar-seizoen met McLaren.

Binnenkort neemt Alonso deel aan de befaamde Indy 500. Indien Alonso erin slaagt om samen met McLaren de Indy 500 op zijn naam te schrijven dan vervolledigt hij meteen ook de veelbesproken ‘Triple Crown’.

“Ik heb het geluk gekend om aan veel roemrijke races te kunnen deelnemen en op veel plaatsen die echter een motorsport-DNA hebben,” zei Alonso afgelopen weekend in Spa.

“Ik ben erin geslaagd om goed te presteren, daarom heb ik er goede herinneringen aan. Uiteraard zou het enorm speciaal zijn indien ik de ‘Triple Crown’ zou veroveren.”

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando Alonso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië