logo
 

Alonso bezorgd over voorsprong Mercedes

10 mei 2014 — Fernando Alonso reed vandaag een zevende tijd, en dat is gewoon te weinig voor Ferrari, zo vindt de Spanjaard. Alonso werd ook geklopt door zijn teamgenoot. image

“Kimi was vandaag zeer snel. Hij eindigde drie honderdsten voor mij, maar voor mij was dat niet haalbaar. We zaten vandaag zeer kort op elkaar, en hopelijk is dat morgen opnieuw zo en kunnen we mooie punten scoren. Red Bull en Force India staan respectievelijk vijf en drie punten voor ons in het constructeurskampioenschap en ik hoop toch dat we dat kunnen overbruggen. Meer dan dat verwacht ik niet.” vertelde Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen maakt zich echter meer zorgen om de voorsprong van Mercedes, dan van de snelheid van Ferrari. Het team uit Brackley was vandaag immers bijna twee seconden sneller dan de Scuderia.

“We moeten ons zorgen maken over die 1,8 seconden. Dat was vandaag het ergste, en niet dat we maar zesde en zevende kwamen, of hoe ver of hoe dicht we van het podium staan. Die 1,8 seconden zijn echt te veel en we moeten dat zo snel mogelijk zien te veranderen.”

De tweevoudige wereldkampioen Ferrari echter nog niet afschrijven voor een mooie eindpositie tijdens de race op zondag.

“We wilden graag wat meer naar voor op de grid staan. In de buurt van Mercedes zouden we niet komen, maar ik denk dat er wel een mooi gevecht kan vanaf plaats drie tot en met tien.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België