Alonso bezorgd over achterstand

29 juni 2013 — Fernando Alonso kwalificeerde zich vandaag pas op de tiende plaats, en is daar absoluut niet tevreden mee. image

De Spanjaard moest maar liefst 1,3 seconden toegeven op de snelste tijd van Lewis Hamilton. Zijn rechtstreekse rivaal voor het kampioenschap, huidig WK-leider Sebastian Vettel, start morgen als derde. Over die achterstand maakt Alonso zich heel wat zorgen.

“We kunnen niet tevreden zijn met onze prestatie van vandaag. Het resultaat is allesbehalve wat het zou moeten zijn en we kunnen niet brengen wat we elk weekend zouden moeten kunnen brengen. De meeste onderdelen die we tot nu toe al hebben meegebracht lijken gewoon niet te werken, en daarom verliezen we snelheid ten opzichte van de concurrentie. Akkoord, als we nu nog twee à drie tienden zouden verliezen, maar meer dan een volle seconde is toch echt moeilijk te aanvaarden.” verklaarde Alonso na afloop van de kwalificaties.

“Er moet wel meer aan de hand zijn. Het klopt dat we de wagen niet snel genoeg ontwikkelen op dit moment, maar misschien hebben we ook nog niet de juiste afstelling gevonden. Of misschien werken de banden nog niet naar behoren wanneer ze dat moeten doen. Wat het probleem ook mag zijn, we moeten uitvissen waar het fout loopt, en zien dat we het te boven komen.”

De Ferrari’s slagen er de laatste races niet meer in om zich vooraan op de grid te kwalificeren. Nochtans stonden ze daar bij de start van het seizoen wel. Dat baart Alonso heel wat zorgen, want de tiende plaats is tot nog toe zijn slechtste resultaat in de kwalificaties dit seizoen. De vice-wereldkampioen maant zijn team dan ook aan op het probleem aan te pakken, zodat het gat naar voor niet groter wordt dan het nu al is.

“Het lijkt elke race slechter en slechter te gaan, en dat is gevaarlijk. In het begin van het seizoen konden we nog vlot vooraan meedraaien. In de eerste paar races stonden we telkens op de eerste twee rijen. Felipe stond in Maleisië zelfs op de eerste rij. Maar hier bevinden we ons jammer genoeg terug in een positie waar we vorig jaar vertrouwd mee waren, en dat is vechten om in Q3 te geraken. We moeten zo snel mogelijk terug in de vorm zien te geraken waar we ons in het begin van het seizoen in bevonden, en liefst onmiddellijk.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België