“Alonso blijft bij ons tot 2016”

28 juli 2013 — Zowel Fernando Alonso als zijn werkgever Ferrari hebben gereageerd over de geruchten over een mogelijke overstap naar Red Bull die het daglicht zagen nadat Alonso's manager vrijdag in de motorhome van Red Bull gesignaleerd werd.

Fernando Alonso heeft verklaard dat hij gelukkig is bij Ferrari ondanks dat ze er nog steeds niet in slagen hem een competitive bolide te schenken. Toen er hem na de race gevraagd werd of zijn manager contact had gehad met Horner antwoorde hij dat hij er niet van op de hoogte was.

“Er is veel interesse voor het vrijgekomen stoeltje van Mark Webber,” verklaarde Christian Horner na de race in Hongarije. “We zullen tijdens de zomerstop tijd nemen om grondig na te denken over de opties en om de juiste rijder volgend seizoen naast Sebastian te zetten.”

Toen een journalist Horner erop wees dat hij niet ontkent dat hij benaderd werd door het management van Alonso antwoordde Horner: “De gesprekken met de betrokken partijen blijven steeds vertrouwelijk. Uiteraard zijn er verschillende rijders die hun interesse in het vrijgekomen stoeltje hebben bevestigd. Vorige week was er speculatie over Raïkkönen, nu is het over Alonso. Wij willen het beste package voor het team, namelijk de twee snelste rijders die we kunnen hebben en die goed kunnen samenwerken om de best mogelijke resultaten voor het team te behalen.”

Ook Sebastian Vettel werd na de race op de rooster gelegd over de geruchten over een mogelijke transfer van Alonso. De Duitser was duidelijk: “Ik zou liever Kimi hebben. Niets persoonlijks tegen Fernando trouwens, want ik heb veel respect voor hem als rijder.”

Ferrari is alvast niet van plan om Alonso eventueel te laten vertrekken. “Alonso heeft bij ons een contract en iedereen is daarvan op de hoogte. Hij is heel belangrijk voor ons team, hij moet goed samenwerken met de rest om deze moeilijke periode in het seizoen te overbruggen,” verklaarde Stefano Domenicali.

Ferrari beklemtoont ook dat het contract van Alonso geen opstapclausule bevat in geval van tegenvallende prestaties en dat het volledig waterdicht is tot 2016. Ook verklaarde de Italiaanse renstal dat er geen contact was met Red Bull Racing betreffende Alonso. Dit werd ook bevestigd door Alonso’s manager zelf, die verklaarde dat de gesprekken met Red Bull over Carlos Sainz gingen die in de GP3 voor Red Bull rijdt en op de Young Driver Test voor Red Bull testte.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België