logo
 

Alonso blijft hopen op punten

15 mei 2010 — Fernand Alonso kon na zijn crash tijdens de derde oefensessie niet deelnemen aan de kwalificatie. De Spanjaard blijft echter hopen op een puntenfinish.

Na inspectie van zijn wagen bleek dat de bolide van Alonso te ernstig was beschadigd door zijn crash tijdens de derde oefensessie. Er zat voor Alonso dan ook niets anders op dan machteloos toe te kijken tijdens de kwalificatie.

Ondanks het feit dat Alonso als laatste of uit de pits moet vertrekken blijft de Spanjaard hopen op een puntenfinish. Met in het achterhoofd dat ieder wk-punt extreem belangrijk is in de strijd om de titel zal Alonso zich in het zweet mogen werken tijdens een bijna onmogelijke inhaalrace.

“Deze zaken gebeuren nu eenmaal,” reageerde Alonso erg gelaten voor aanvang van de kwalificatie. “We zullen zien wat het geeft. Het is erg moeilijk om in Monaco als laatste te starten, maar het is een erg lange race. Schumacher startte in 2006 als laatste en kon toch nog als vijfde finishen. Morgen is het dan ook mijn doelstelling om punten te behalen, we zullen moeten zien of ik zoveel geluk zal hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België