logo
 

Alonso boort alle geruchten de grond in

21 september 2013 — Fernando Alonso bevestigde in Singapore nog maar eens dat hij niet van plan is om Ferrari te verlaten. image

Na wekenlange geruchten over een transfer richting Red Bull, werd Fernando Alonso dit weekend in Singapore aan een terugkeer naar McLaren gelinkt. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh had immers gezegd dat hij Fernando Alonso wel zou zien zitten, indien hij beschikbaar was op de rijdersmarkt.

De Spanjaard is echter niet van plan om zich opnieuw door McLaren te laten verleiden, en verklaart zelfs te hopen op een verlengd verblijf bij de Scuderia na 2016. “Ik sta er niet echt bij stil. Ik herhaal het min of meer elk weekend, en ik herhaal het nu ook nog eens: ik wil tot het einde van mijn carrière bij Ferrari blijven, want ik hou van dat team.” aldus Alonso.

“Het is leuk om elk jaar opnieuw van alle teamchefs, en dan vooral die van McLaren, te horen hoezeer ze mijn persoonlijkheid en mijn werk respecteren. Er zijn echter heel wat geruchten die beweren dat we in dat ene jaar zo veel problemen kenden. Maar ik heb altijd staande gehouden dat ik met niemand problemen heb. Het ging enkel om de teamfilosofie, en dan vooral van één persoon, die er nu niet meer bij is.”. Daarmee bedoelt Alonso uiteraard Ron Dennis. De voormalige teambaas van McLaren weigerde steeds om Alonso de nummer één status te geven. Lewis Hamilton, teamgenoot van Alonso in 2007, was immers als rookie een beschermeling van Dennis.

“Deze uitspraken zijn wel leuk om te horen, maar verder steekt er niets achter. Ik heb nog drie jaar te gaan bij Ferrari, maar ik hoop dat er daarna nog vele mogen volgen.” gaat de Spanjaard verder.

Ook met de beslissing om Kimi Raikkonen terug te halen is Alonso naar eigen zeggen zeer tevreden. “Ik heb mij heel hard voor deze beslissing ingezet, en uiteindelijk viel de keuze op Kimi. Ik heb samen met Felipe vier fantastische seizoenen gekend, maar als het team vindt dat het tijd is om hem te vervangen, dan vind ik dat Kimi de beste keuze is. Nu moeten we ons echter focussen op het behalen van de titel in 2013.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van SingaporeFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België