Alonso buiten de punten: “Bij de start liep het al mis”

01 oktober 2017 — Fernando Alonso finishte de GP van Maleisië net buiten de punten terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne als zevende over de streep kwam. Volgens Alonso liep het tijdens zijn race al van bij de start mis.


Het is een understatement om te zeggen dat Fernando Alonso niet ‘happy’ was na afloop van de race. Gisteren was de Spanjaard al gepikeerd omdat Vandoorne zich zoveel beter had gekwalificeerd en de gemoedstoestand van Alonso werd er vandaag niet beter op.

“Het was een moeilijke race vandaag,” begint Alonso zijn terugblik op de race. “Van bij het begin, in de tweede bocht, verliep het moeilijk. De twee Williams-bolides raakten elkaar en daardoor verloor ik enkele posities. Daardoor kwam ik ook in de tweede groep terecht, waardoor ik iets trager reed dan onze werkelijke snelheid. Ik kon ook niet inhalen.”

“Ik verloor dan ook erg veel tijd en dat compromitteerde mijn race. Het is jammer en vandaag was zeker niet één van onze beste races.”

“Uiteindelijk zullen we echter betere dagen meemaken, hopelijk al in Japan. We zullen terugvechten en sterker zijn. Ik zal mijn bijdrage leveren voor het team in het constructeurskampioenschap en dat tijdens de thuisrace van Honda,” blikt Alonso alvast vooruit naar de GP van Japan die volgend weekend al plaatsvindt.

“Het is echt goed voor het team dat we zowel op dit circuit als in Singapore punten hebben weten te scoren. Ik hoop dat ik tijdens de resterende races ook nog mijn bijdrage kan leveren in het behalen van punten.”

En dat zal Alonso ongetwijfeld willen doen. De Spanjaard is in de wk-tussenstand immers voorbijgestoken door onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Inderdaad, de teamgenoot waarmee hij zich tijdens de eerste seizoenshelft maar al te graag vergeleek, maar iets dat hij de voorbije raceweekends niet meer heeft gedaan en vandaag zeker niet deed.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België