Alonso: “De cijfers van Renault geven McLaren zelfvertrouwen”

30 januari 2018 — Voor het eerst in drie jaar kan McLaren zijn verwachtingen voor het komende seizoen staven aan cijfermateriaal van Renault. Dat brengt volgens Fernando Alonso ook het nodige zelfvertrouwen met zich mee.


Na een moeizame samenwerking met Honda hoopt McLaren in 2018 met klantenmotoren van Renault terug te keren naar waar het thuishoort: het podium. De laatste keer dat de Britse renstal daar iemand mocht voor afvaardigen was in 2014.

Elk jaar van de samenwerking met Honda begon met hoge verwachtingen en niet lang daarna de ontnuchtering, wanneer de bolides voor de eerste keer aan het werk moesten. Fernando Alonso was er vanaf het begin bij en hij vertelt nu dat de sfeer in Woking helemaal anders is dan de voorbije jaren.

“We hebben er vertrouwen in,” aldus Alonso. “Ik denk dat we een paar veranderingen hebben doorgevoerd bij McLaren, waarvan de belangrijkste natuurlijk de switch naar Renault-motoren is, en dat is een belangrijke motivatie voor het team.”

“De sfeer is hier helemaal anders dan tijdens de voorbije drie jaar tijdens de voorbereiding. Elke keer hadden we hoge verwachtingen voor het seizoen dat ging komen maar dit jaar hebben we meer feiten om ons op te baseren. De afgelopen jaren was er enkel hoop maar dit jaar hebben we eindelijk tastbare cijfers.”

“We willen graag op het podium staan en als de gelegenheid zich voordoet willen we vechten voor overwinningen. Ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn. Na drie jaar van kommer en kwel, drie jaar leergeld te betalen ben je beter voorbereid.”

“De tegenslagen van de laatste drie jaar hebben ons alleen maar sterker gemaakt. We zijn helemaal klaar voor het gevecht,” besluit Alonso.

McLaren-CEO Zak Brown heeft er ook alle vertrouwen in en laat weten dat alles volgens schema verloopt.

“Alles verloopt heel goed op het vlak van de wagen,” zegt Brown. “De motor ligt erin, we hebben de crashtest met succes doorstaan, alles verloopt volgens plan. We stellen de wagen voor op 23 februari en op 26 februari zal hij voor de eerste keer op de baan gaan.”
Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België