Alonso: “De finish halen wordt bijzonder moeilijk”

25 maart 2017 — Fernando Alonso kwalificeerde zich als dertiende, een behoorlijk resultaat na de vele problemen waarmee McLaren werd geconfronteerd. De Spanjaard liet zich echter erg negatief uit over de vooruitzichten voor de race.


Alonso kende in tegenstelling tot onze langdenoot Stoffel Vandoorne wel een eerder probleemloze kwalificatie. Alonso kwalificeerde zich als dertiende, wat op zich bemoedigend is.

“Na de moeilijkheden die we gekend hebben tijdens de wintertests kwamen we naar Melbourne zonder enig idee waar we ons bevinden,” zei Alonso. “We hebben echter min of meer zonder grote problemen de verschillende sessies kunnen afwerken. Dat is beter dan verwacht.”

“Ik beschikte over voldoende setjes banden om te kunnen genieten van mijn rondjes in Q1 en Q2. Ik ben tevreden met de balans van de wagen en ik kon echt pushen. Dat is nuttig want momenteel moeten we het maximaal haalbare uit ons pakket proberen halen.”

Maar daar stopt het positieve commentaar van Alonso. Bij het vooruitblikken naar de race liet Alonso zich immers erg negatief uit over de kansen om de finish te halen.

“Morgen starten we als dertiende in het midden van het pak, wat overduidelijk niet ons doel is. De race finishen wordt moeilijk,” blikt Alonso vooruit naar morgen. “Indien we de race toch zouden finishen en dat in een behoorlijke positie wensen te doen dan hebben we hulp nodig van het weer en andere wagens die problemen ondervinden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België