Alonso: “De stewards waren een ‘Heineken’ aan het drinken”

04 september 2017 — Fernando Alonso was na afloop van de GP van Italië niet te spreken over de stewards. Die gaven volgens hem een veel te lichte straf aan Jolyon Palmer.


Tijdens de race deed Alonso uitvoerig zijn beklag over Jolyon Palmer die in de tweede chicane de baan verliet en hem voorbij ging. Palmer kreeg uiteindelijk slechts een tijdstraf van vijf seconden.

“Een grap,” zei een gefrustreerde Alonso. Toen hij later in de race aan het team de vraag stelde waar Palmer was kreeg hij als antwoord dat Palmer door een technisch probleem had moeten opgeven, waarna Alonso gevat antwoordde met “Karma”.

Ook na de race was Alonso nog steeds niet te spreken over de beslissing van de stewards om Palmer slechts een tijdstraf van vijf seconden te geven.

“Ik denk dat ze een Heineken aan het drinken waren in plaats van de race te volgen,” aldus Alonso

“Het was niet op het niveau van de F1,” verklaarde Alonso zijn uitspraken. “Er is geen ruimte voor interpretatie mogelijk. Wanneer twee wagen een chicane inrijden en de ene mist de bocht terwijl de andere de bocht correct neemt, dan is het zwart-wit.”

“Die gasten van de FIA keken vandaag waarschijnlijk niet naar de televisie.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië