“Alonso de titel zien verliezen doet erg veel pijn”

15 november 2010 — Fernando Alonso was voor aanvang van de GP van Abu Dhabi de grote favoriet voor de titel. Toch greep de Spanjaard naast de titel en dat doet pijn, veel pijn ...

Stefano Domenicali liet weten dat het hem veel pijn deed toen hij de titel uit de handen van Fernando Alonso zag glippen. Ferrari probeerde te anticiperen op de vroege pitstop van Mark Webber maar daardoor kwam Alonso vast te zitten achter ondermeer Vitaly Petrov.

Het zorgde ervoor dat niet Alonso maar Sebastian Vettel de titel veroverde. Domenicali beleefde de race van op de eerste rij en zag met lede ogen aan hoe Alonso zijn titeldroom figuurlijk in rook zag opgaan.

“Eerst en vooral wil ik Sebastian feliciteren met het behalen van de titel, dat erkennen is erg belangrijk,” begint Domenicali. “Ik voel vanbinnen heel veel pijn. Als je daar arriveert en je weet dat je de titel kan behalen, dan doet dit veel pijn.”

“Het was zeker en vast onze slechtste race van het voorbije jaar en daarom komt dit ook erg hard aan. Het enige wat je vandaag kan proberen is dit te vergeten en de medewerkers van het team trachten te motiveren om volgend seizoen nog beter te presteren. We hebben alles in huis om dat te doen.”

Ferrari en Alonso zullen deze tegenslag inderdaad zo snel mogelijk moeten verwerken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen 2011.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België