logo
 

Alonso: “De voorbije zeven weken waren enorm zwaar en intens”

15 juli 2018 — Fernando Alonso beleefde zeven enorm drukke en intense weken, zo laat de Spanjaard weten. Er was onder andere de veelbesproken triple-heade rin de Formule 1 maar ook de 24u van Le Mans.


“Het was veeleisend. Het was niet makkelijk, net zoals we verwacht hadden,” aldus Alonso. “Van woensdag tot zondag was je onderweg, op maandag was het uitpakken en op dinsdag opnieuw inpakken. Zo was het zeven weken aan één stuk door.”

Ondanks de veelbesproken triple-header in de Formule 1 waren de dagen van de 24u van Le Mans volgens Fernando Alonso het zwaarste.

“Zeker tijdens Le Mans was het intens, met de test, de rijdersparade en vervolgens de 24u van Le Mans. In totaal ben je zo’n 40 uur op de baan.”

“Het was veeleisend maar we proberen nu de komende tien dagen wat te genieten, waarbij we terugkeren naar onze normale routine op het vlak van trainen en we iets meer relaxed proberen te zijn.”

Het zal echter niet de laatste drukke periode voor Alonso dit jaar geweest zijn. Later dit jaar volgt nog een zeer drukke periode waarin de Spanjaard opnieuw de F1 en het WEC moet zien te combineren.

“Ik denk dat de volgende zeer drukke periode in september, oktober, november volgt, waarbij ik acht races zal hebben op negen weekends tijd en dat in verschillende tijdzones.”

“Het was zwaar maar ik was goed voorbereid,” besloot Alonso.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België