logo
 

Alonso: “Dit is het zwakke punt van onze wagen maar we zijn tevreden”

08 juni 2013 — Het was voor Ferrari een teleurstellende kwalificatie. Felipe Massa crashte tijdens Q2 en Fernando Alonso geraakte niet verder dan de zesde plaats op de startgrid.

image
Het zag er op vrijdag nochtans zo goed uit met een besttijd van Fernando Alonso tijdens de tweede oefensessie. Vandaag verliep het tijdens de wisselende weersomstandigheden heel wat minder goed.

De Spanjaard geraakte niet verder dan de zesde tijd maar Alonso hoopt om morgen heel wat plaatsen goed te maken, al zal daar wel droog weer voor nodig zijn. Onder droge omstandigheden zou de racesnelheid een stuk beter moeten zijn dan de huidige startpositie.

Volgens Alonso toonde de kwalificatie van vandaag aan waar het zwakke punt van Ferrari ligt: wisselvallige en koude weersomstandigheden.

“Dit jaar zagen we in Monaco en hier dat we niet echt competitief zijn tijdens wisselende omstandigheden. Wanneer het koud is en we rijden dan op slicks dan is het zelfs nog erger, net zoals bij Lotus,” zei de Spanjaard in een reactie na afloop van de kwalificatie.

“Over het algemeen was het tijdens de kwalificatie niet eenvoudig om het goed te doen, maar wel zeer eenvoudig om fouten te maken. We zagen competitieve wagens uitvallen in Q1 en Felipe Massa in de muur gaan,” vat Alonso de kwalificatie samen. “We hebben morgen nog alle mogelijkheden en kansen om voor alles te strijden, zolang we maar over een voldoende snelle wagen beschikken.”

“Het blijft echter wel een teleurstelling dat we slechts de zesde tijd wisten neer te zetten aangezien we aanvoelden dat we hier competitief waren. We moeten alles terug in de juiste richting krijgen en morgen proberen om zo veel mogelijk punten te behalen en het ware potentieel tonen van onze wagen.”

Volgens Alonso zorgen de karakteristieken die er onder normale omstandigheden voor zorgen dat de Ferrari erg competitief is, er onder wisselvallige en koude omstandigheden voor dat ze het moeilijker hebben.

“De filosofie van de wagen zit hem in het op temperatuur krijgen van de banden,” aldus Alonso. “Sommige teams slagen erin om de banden erg snel op temperatuur te krijgen, maar vervolgens ondervinden ze problemen tijdens de race omdat ze hun banden de vernieling inrijden. Het is een beetje het omgekeerde bij ons en Lotus.”

“Het is moeilijk om de achterliggende oorzaken te begrijpen, maar wij zijn tevreden met onze wagen,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België