logo
 

Alonso: “Dit is mogelijk mijn beste seizoen”

07 november 2014 — Met nog twee races te gaan dit seizoen, speelt Fernando Alonso al een tijd niet meer mee voor het kampioenschap. Toch denkt de Spanjaard dat dit wel eens zijn beste seizoen kan zijn.

image
Dit weekend wordt er in Brazilië gereden op een circuit tussen twee meren, Interlagos. Op donderdag bleef het nog droog, maar het wordt erg wisselvallig weer op vrijdag en zaterdag. De verzamelde pers suggereerde dat de dreiging van het natte weer er wel eens zou voor kunnen zorgen dat Fernando Alonso zijn eerste overwinning van het seizoen kan beet nemen. Maar de Spanjaard is er niet mee akkoord: “Zelfs met regen is het niet mogelijk voor Ferrari om te winnen. We stonden maar nog twee keer op het podium dit jaar (in China en Hongarije). Enkele druppels regen zullen er niet voor zorgen dat we plots kunnen winnen. Jammer genoeg zijn we daarvoor niet goed genoeg. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden als het nat is. Je kan veel posities winnen, maar je kan er ook heel wat verliezen,” aldus de Spanjaard.

Verder werd er ook naar de mening van de Spanjaard gevraagd over het toekennen van dubbele punten tijdens de GP van Abu Dhabi binnen twee weken. Alonso heeft er een filosofisch antwoord op klaar: “Het toekennen van de dubbele punten is goed als je er voordeel uit haalt. Maar als dit ervoor zorgt dat je een kampioenschap verliest, dan is het natuurlijk erg nadelig.”

Er werd ook gevraagd naar de mening van Alonso over zijn seizoen. Hij denkt dat dit wel eens zijn beste seizoen is. “Het was en is een erg lastig seizoen. Maar het is misschien ook mijn beste seizoen. Met een nieuwe teammaat erbij, die een wereldkampioen is, kwam er een nieuwe uitdaging bij. Maar ik heb mijn uiterste best gedaan dit seizoen. Hongarije was ongetwijfeld het beste moment dit jaar. We reden in de koppositie tot twee ronden van het einde en eindigden tweede. Het slechtste moment van het seizoen kwam er in Japan. Ik heb maar drie bochten kunnen rijden op Suzuka, maar dat is niets in vergelijking met Jules’ ongeval.”

Wie weet kan Alonso nog eens winnen voor Ferrari. Want het zou wel eens zijn voorlaatste race voor de Scuderia kunnen worden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België