logo
 

Alonso: “Dit is niet voldoende, het moet beter”

23 september 2012 — Alonso werd derde tijdens de GP van Singapore maar de Spanjaard wil dat Ferrari actie onderneemt en haar wagen verbeterd.

image
De Spanjaard kwalificeerde zich als vijfde, wat niet ideaal is wanneer je voor de titel moet strijden. De kwalificatie moet dus beter maar Alonso kon tijdens de race de schade wel beperken door als derde te finishen.

Toch wil Alonso dat Ferrari zo snel mogelijk actie onderneemt om haar wagen sneller te maken, een oproep die de Spanjaard ook gisteren al deed na afloop van de kwalificatie.

“Het is allemaal moeilijk te voorspellen maar we moeten zeker beter worden vergeleken met de prestaties hier in Singapore,” zei Alonso. “De vijfde en dertiende plaats op de startgrid, dat is niet waarop we hopen. Dat moet beter in Suzuka.”

De Spanjaard beseft echter ook dat een derde plaats in Singapore beschouwd moet worden als een goed resultaat. Zeker als je ermee rekening houdt dat de F2012 niet echt goed past bij een circuit zoals dat van Singapore en Alonso tegenover heel wat concurrenten zijn voorsprong weet te vergroten.

“Wetende dat we zo’n vier of vijf concurrenten hebben voor de titel hebben we slechts tegenover één iemand echt punten verloren. Tegenover de anderen hebben we punten gewonnen,” aldus Alonso. “Als je tegenover een drietal concurrenten punten weet te winnen terwijl je niet snel bent dan is dat een goed resultaat”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België