Alonso: “Dit seizoen is dé kans voor Nico Rosberg”

28 mei 2016 — Fernando Alonso zegt dat het seizoen 2016 de beste kans is voor Nico Rosberg om het kampioenschap te winnen.


Nico Rosberg staat, na vijf races, aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van 39 punten op Kimi Räikkönen en 43 op Lewis Hamilton. Deze voorsprong kon nog groter geweest zijn, mochten beide Mercedes rijders niet tegen elkaar gebotst zijn in Spanje.

Fernando Alonso denkt dat beide rijders juist handelden op dat moment. “Nico reed fantastisch tijdens de eerste races van het seizoen en hij verdiende om te winnen. Wat in Barcelona gebeurde, is een erg ongelukkige situatie als je het mij vraagt. Wanneer Nico snelheid verloor door het falen van de MGU-K, dan was het de juiste keuze om naar de kant van de baan te gaan, want je mag maar één beweging maken. Dan is naar rechts gaan de juiste keuze.”

“Lewis, aan de andere kant, kwam snel aangereden. Ook hij ging naar de rechterkant van het circuit, omdat dat de enige mogelijkheid was. Daarna kon er niets meer aan gedaan worden. Het was een ongelukkige situatie voor hen. Ik denk dat ze dit weekend alles zullen goedmaken.”

Alonso denkt ook dat Nico Rosberg dit jaar zijn kans moet grijpen om kampioen te worden, nu hij na vijf races al zo’n grote voorsprong heeft. “Nico heeft nu een mooie voorsprong in het kampioenschap, maar het seizoen is nog lang. We zagen Lewis al een aantal keer uitvallen met betrouwbaarheidsproblemen. Dat kan Nico ook overkomen. Zo kan het kampioenschap snel omkeren. Het is zeker een goede kans voor Nico en soms voel je dat dit wel eens je enige mogelijkheid kan zijn om kampioen te worden.”

“Mark (Webber) had in 2010 ook een grote kans om kampioen te worden. Het is een eenmalige mogelijkheid en soms is het moeilijk om vol te houden op het einde van het seizoen. Maar tot dusver heeft Nico een mooie voorsprong, rijdt hij sterk, is hij in een goede vorm en geniet hij van het racen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België