logo
 

Alonso: “Dit was de beste race van mijn leven”

30 april 2018 — Fernando Alonso gelooft dat andere rijders hun wagen al lang "zouden geparkeerd hebben", mochten ze dezelfde schade opgelopen hebben bij de start van de GP van Azerbeidzjan.

A post shared by McLaren (@mclaren) on

Bij de start van de GP van Azerbeidzjan werd Fernando Alonso geraakt door de Williams van Sergey Sirotkin, waardoor hij op een traag tempo de pits moest opzoeken met twee platte banden die volledig verdwenen waren bij het bereiken van zijn pitcrew.

Na het vervangen van de wielen en voorvleugel wist Alonso in zijn beschadigde McLaren naar de zevende plaats te rijden. Volgens de Spanjaard kwam dit resultaat er door “volharding en trots”. Hij noemde zijn eigen prestatie dan ook “de beste van zijn leven”.

“Dit was een erg gekke race”, legt Alonso uit. “Ik eindig opnieuw zevende, maar ik denk dat niemand anders met deze schade de pitstraat zou hebben bereikt. Andere rijders zouden hun wagen aan de kant hebben gezet of in de pits laten staan.”

“We besloten niet om op te geven en vochten tot het einde. Ik vocht voor elke tiende, elke ronde, de hele race lang dicht tegen de muren. Ik denk dat het de beste race van mijn leven was.”

“Ik ben blij met de punten. Het is één van de beste races die ik in lange tijd heb gereden, of de beste uit mijn leven. Door een mirakel wist ik de pitstraat te bereiken. Ik had geen twee wielen of voorvleugel of vloer over.”

“Het team vertelde me dat de wagen erg beschadigd was, dus ik dacht dat ik nooit de finish ging halen of erg traag zou zijn. Ik begon wagens in te halen en met de safety car won ik enkele posities op het einde. Het is dan ook een verrassend resultaat met een beschadigde wagen.”

Met een negende plaats voor Stoffel Vandoorne, is het opnieuw een dubbel finish in de punten voor McLaren.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van AzerbeidzjanFernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië