Alonso droomde van het podium: “Ik dacht dat het mogelijk was”

29 mei 2016 — Fernando Alonso finishte de GP van Monaco als vijfde, een bemoedigend resultaat, al hoopte de Spanjaard even op een podiumplaats.


Alonso reed onder moeilijke omstandigheden een erg sterke race en zag dat beloond met een vijfde plaats. Toch had de Spanjaard even op meer gehoopt. Even tijdens de race begon Alonso immers te geloven en te dromen van het podium.

“Op een bepaald moment dacht ik dat het podium mogelijk was,” zei Alonso na afloop van de race. “Na mijn pitstop lag ik op de vijfde plaats en dat met nog vijftig ronden te gaan.”

“Indien ik de wagen onder moeilijke omstandigheden op de baan kon houden dan was het misschien mogelijk. Ik heb er even aan gedacht.”

Alonso slaagde er rondenlang in om Nico Rosberg achter zich te houden, waarmee hij uiteindelijk de vijfde plaats kon behalen. Nog twee plaatsen verwijderd van die fel begeerde podiumplaats maar wel duidelijk een stap vooruit.

“We boeken een mooie progressie, dat kan je duidelijk aan onze resultaten zien die de juiste richting uitgaan. We willen vooraan terug te vinden zijn en strijden voor het podium maar momenteel rest ons nog een lange weg,” besluit Alonso.

Ook teamgenoot Jenson Button finishte in de punten. De Brit eindigde de GP van Monaco als negende, een dubbele puntenfinish dus voor McLaren.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België