logo
 

Alonso droomt van punten tijdens ‘laatste’ F1-race

25 november 2018 — Fernando Alonso rijdt in Abu Dhabi zijn laatste F1-race, al dan niet voorlopig, een comeback is immers niet helemaal uitgesloten. De Spanjaard kwalificeerde zich gisteren als vijftiende en hoopt tijdens zijn laatste race punten te scoren.


Voorafgaand aan de race in Abu Dhabi liet Fernando Alonso gisterenavond tegenover reporters verstaan dat hij na de race op het Yas Marina circuit dan wel afscheid neemt van de Formule 1 maar dat een comeback zeker tot de mogelijkheden behoort.

“Ik heb nood aan een pauze, ik wil iets anders doen,” aldus Alonso. “Nadien sta ik echter open voor een eventueel nieuw seizoen in de Formule 1, of iets anders.”

Wat de kwalificatie betreft was Alonso enigszins verrast dat hij kon doorstoten naar Q2, iets waarmee hijzelf duidelijk geen rekening had gehouden.

“We waren niet echt optimistisch over onze kansen om Q2 te halen. We waren tot dusver tijdens de overige sessies immers niet echt competitief geweest,” blikt Alonso terug. “We slaagden er op de een of de andere manier in om toch door te stoten naar Q2 en dat is goed. Het was een verrassing, niet gepland.”

Wat de race betreft hoopt Alonso om tijdens zijn laatste race punten te scoren.

“Mijn prioriteit is om de finish te halen. Indien dat in de punten is dan is dat een droom. Op basis van onze pure snelheid bevinden we ons misschien niet in de top tien maar wie weet wat er gebeurt,” besloot de Spanjaard.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België