Alonso: “Echt ongelooflijk! De F1 moet zichzelf in vraag stellen!”

29 november 2015 — Fernando Alonso was bijzonder teleurgesteld na afloop van de GP van Abu Dhabi, vooral omwille van zijn bestraffing voor een aanrijding bij de start.


De Spanjaard raakte tijdens de start van de race betrokken bij een aanrijding met Pastor Maldonado. Alonso kreeg daarvoor een drive-through penalty, ook al treft hij naar eigen zeggen geen schuld aan de aanrijding met de Venezolaan.

“Het is redelijk vreemd om een drive-through te krijgen nadat je zelf bent aangereden. Ik denk dat het uniek is,” aldus Alonso, die dus meent Maldonado te hebben aangereden nadat hij zelf daarvoor werd aangereden.

“De F1 moet zich vragen stellen bij het geluid van de wagens, of de reden waardoor er steeds minder toeschouwers zijn,” uit de Spanjaard vervolgens kritiek aan het adres van de F1.

“Ze reden me aan bij de start en ik had geen controle meer over mijn wagen. Ik reed vervolgens tegen Maldonado en ze geven mij een bestraffing. We geven het geluid de schuld dat er steeds minder toeschouwers naar de races komen kijken. Ik denk dat de FIA naar racecategorieën zoals de MotoGP en WEC moeten kijken. Ze moet bekijken hoe succesvol ze zijn en hoe consistent ze zijn met bestraffingen.”

“Ze moeten logischer en consistenter handelen want zo’n zaken zie je niet in de WEC, de MotoGP of andere racecategorieën. Ze zorgen voor veel meer spektakel en plezier. De mensen die de regels opstellen moeten naar veel zaken kijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België