“Alonso een fantastische ambassadeur voor McLaren en de F1”

14 augustus 2018 — McLaren Racing bevestigt het nieuws dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso niet aan de start van het volgende F1-seizoen zal staan. Alonso was volgens McLaren-CEO Zak brown ene geweldige ambassadeur voor McLaren en bij uitbreiding de volledige F1.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De zevenendertigjarige Spanjaard werkt op dit moment zijn zeventiende seizoen in de Formule 1 af en behaalde tot nu toe tweeëndertig overwinningen, tweeëntwintig poles en zevenennegentig podiums in zijn rijkgevulde carrière. In 2005 werd hij de jongste wereldkampioen Formule 1 en in 2006 verlengde hij die titel, daarbuiten werd hij nog drie keer vice-kampioen.

McLaren Racing-CEO Zak Brown reageert als volgt op het nieuws.

“Fernando is niet alleen een fantastische ambassadeur voor McLaren maar voor de hele F1. Zijn zeventien seizoenen in de sport, als waarschijnlijk de beste rijder van zijn generatie en onbetwiste grootheid in de F1, hebben een extra hoofdstuk toegevoegd aan de sport.”

“Er komt voor iedereen een tijd van verandering en Fernando heeft beslist dat het einde van dit seizoen zijn tijd is. We respecteren zijn beslissing, hoewel we geloven dat hij in de beste vorm van zijn carrière verkeert. Door het feit dat we altijd heel open geweest zijn hebben we rekening kunnen houden met dit scenario.”

“Terwijl we de opties voor zijn toekomst bekeken hebben is zijn motivatie onaangetast gebleven. Hij is blijven presteren op zijn hoogste niveau en we zijn er zeker van dat hij dat in de laatste negen races van het seizoen ook zal doen.”

“Ik weet dat ik voor het hele team spreek als ik zeg dat we veel lof hebben voor Fernando’s bijdrage aan het team, hij is een legende voor zowel het team als voor het kampioenschap. Hij is een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis en zal deel worden van een illustere rij McLaren-piloten. Namens Sjeik Mohammed Mansour en de hele raad van bestuur wil ik Fernando alle succes toewensen voor de toekomst.”

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België