Alonso: “Een heroïsche race beloond met de tweede plaats”

27 juli 2014 — Fernando Alonso behaalde vandaag een onverhoopte tweede plaats tijdens de GP van Hongarije. De Spanjaard reed een ijzersterke race en moest pas in de slotronden een aanstormende Daniel Ricciardo op nieuwere banden laten passeren.

image
Alonso was dan ook dolblij met zijn tweede plaats op de Hungaroring. Ook Andrea Stella was laaiend enthousiast over de boordradio.

“Super, super, er zijn geen woorden voor deze race!” zei Andrea Stella nadat Alonso de finishlijn als tweede had overschreden. Uiteraard was ook Fernando Alonso laaiend enthousiast over zijn prestatie.

De Spanjaard slaagde er immers in om op compleet versleten banden rondenlang Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo achter zich te houden. Uiteindelijk wist Daniel Ricciardo alsnog voorbij te gaan met nog enkele ronden te rijden, maar zelfs dan kon Hamilton de Spanjaard niet voorbijgaan.

“Ik ben zeer tevreden,” zei Alonso na de race. “Het was een erg zwaar raceweekend en over het algemeen ook al een zeer zwaar seizoen. Een podium is daarom altijd een zeer mooie verrassing. We hebben vandaag wat geriskeerd en geprobeerd om de overwinning te behalen. We waren er dichtbij, maar ik ben trots op het team, dat het erg goed gedaan heeft. Ik ben zeer gelukkig.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België