Alonso: “Eerst alle mogelijkheden bekijken alvorens de F1 te verlaten”

18 augustus 2017 — Fernando Alonso beslist in de loop van de komende weken over zijn toekomst. De Spanjaard staat voor een cruciale keuze: blijft hij bij McLaren en zo niet, blijft hij dan in de Formule 1 of niet?


Er is de voorbije weken en maanden al veel geschreven over Alonso en zijn mogelijke toekomst. Blijft Alonso in de F1 of niet? De Spanjaard liet zich ooit ontvallen dat hij bij McLaren zou blijven indien ze een race wonnen. Dat zit er niet meteen in, maar dat betekent daarom nog niet dat hij McLaren en bij uitbreiding ook de F1 de rug zal toekeren.

Alonso liet zich onlangs ontvallen dat hij momenteel veel meer geniet van de Formule 1. Daarvoor hebben de nieuwe F1-bolides gezorgd, bolides waarmee het volgens Alonso veel leuker racen is. Ondanks de vele problemen bij McLaren-Honda zou het dus best kunnen dat de Spanjaard ook volgend jaar gewoon in de Formule 1 en mogelijk dus ook gewoon bij McLaren rijdt.

Mocht Alonso alsnog besluiten om de Formule 1 te verlaten, dan zal dat pas gebeuren nadat hij eerst grondig alle mogelijkheden in de Formule 1 heeft bekeken, mogelijkheden waarbij hij kans maakt om terug te keren naar de top van de Formule 1.

“Ik zou eerst naar een ander team kijken. De Formule 1 vormt overduidelijk nog steeds mijn prioriteit. Ik hoop dat ik opnieuw wereldkampioen kan worden,” vertelde Alonso tegenover ‘CNN’. “Indien ik geen project in de Formule 1 kan vinden dat me opnieuw kan doen strijden voor de wereldtitel dan zal ik buiten de F1 kijken. Dat is echter een beslissing die ik tegen november of december zou nemen. Ik zal daarvoor eerst alle mogelijkheden in de F1 proberen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië