Alonso eerste keer in Q3: “Topteams zijn nog steeds een klasse apart”

12 mei 2018 — Fernando Alonso kon zich voor de eerste keer dit seizoen van een plaatsje in Q3 verzekeren. De Spanjaard kwalificeerde zich uiteindelijk als achtste voor zijn thuisrace.


Alonso is dan ook tevreden over zijn positie op de startgrid, met een achtste plaats veroverde de Spanjaard zijn beste gridpositie van het seizoen.

“Het was een goede kwalificatie dus ik ben zonder twijfel tevreden,” zei Alonso na afloop. “We werden drie keer op rij dertiende en vandaag hebben we de noodzakelijke stap vooruit gezet.”

Minder tevreden is Alonso echter over het verschil met de absolute top. Vergeleken met polesitter Lewis Hamilton was Alonso maar liefst anderhalve seconde trager en dat ondanks de vele updates op de wagen van McLaren.

“Ik ben tevreden met deze stap vooruit. We hebben echter nood aan nog een stap vooruit om dichter bij de topteams te geraken. Het is echter positief dat alles wat we meegebracht hebben zoals verwacht werkt op de wagen. Nu moeten we zo snel mogelijk nog nieuwe onderdelen introduceren.”

“Het mindere aan onze positie vandaag is echter nog steeds de kloof met de top zes. Ze bevinden zich nog steeds in een andere klasse. We moeten echter blijven pushen en race na race de kloof verkleinen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België