Alonso: “Elfde plaats is wat we verdienen”

25 november 2017 — Fernando Alonso wist zich tijdens de laatste kwalificatie van het seizoen in Abu Dhabi niet in de top tien te knokken.


De Spanjaard start morgen als elfde aan de race op het Yas Marina circuit en heeft dus als eerste de mogelijkheid om een nieuwe set banden te monteren. De tweevoudig wereldkampioen heeft maar één doel voor de race: punten scoren.

“Ik ben blij met de elfde plaats, dat is een verdiend resultaat. Ik denk niet dat we erg snel waren vandaag. Het is het dan ook niet waard om door te gaan naar Q3 om toch als negende of tiende te eindigen en dan te moeten starten op een gebruikte bandenset. Morgen starten we met een nieuwe set banden en we zullen proberen de situatie te gebruiken in ons voordeel.”

“We haalden alles uit de auto vandaag, maar wanneer we starten aan de kwalificatie lijken de andere teams een magisch knopje te hebben voor hun krachtbronnen, waardoor we een stap achteruit zetten.”

“Ik ben ook tevreden met de balans op de wagen. Het gaat dit weekend goed. Stoffel en ik waren zevende (Alonso) en achtste (Vandoorne) deze morgen, en we lijken competitief te zijn tijdens de langere simulaties. We lijken dus een goede kans te hebben op punten.”

“Hopelijk wordt het morgen een goede en spannende race, zeker nu er geen druk meer is in de strijd om het kampioenschap.”

Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich als dertiende op een kleine twee tienden van zijn Spaanse teamgenoot.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België