logo
 

Alonso en Hamilton niet in beroep tegen bestraffing

10 april 2011 — Fernando Alonso en Lewis Hamilton leggen zich neer bij hun bestraffing.

Alonso en Hamilton kregen een bestraffing van 20 seconden. Alonso omdat hij Hamilton aanreed, Hamilton omdat hij Alonso hinderde door meermaals van rijlijn te veranderen. Dit is een inbreuk op artikel 20.2 van de zogenaamde ‘Sporting Regulations’.

In artikel 20.2 staat “Manoeuvres die tot doel hebben het hinderen van andere rijders, waaronder het meermaals van rijlijn wisselen om een positie te verdedigen, zijn niet toegestaan”.

Alonso deed dan weer een inbreuk op artikel 16.1, die rijders bestraft die een aanrijding veroorzaken. Het blijft echter maar de vraag of Alonso in dit geval niet voldoende was bestraft door het stukrijden van zijn voorvleugel. De Spanjaard verloor immers veel tijd en posities doordat hij een extra pitstop moest maken om zijn voorvleugel te vervangen.

Ook is de bestraffing nogal nutteloos omdat de straf van 20 seconden voor Alonso geen positieverlies betekent.

“Ik wist dat ik een straf ging krijgen, het is geen verrassing voor mij,” zei Hamilton in een reactie.

“Ik mag niet meer dan één keer van zijde veranderen. Catalogeer ik dit als gevaarlijk? Neen, maar het is nu eenmaal de regel. Twintig seconden is geen al te zware bestraffing. Wat Fernando betreft. Hij reed me aan, kreeg een bestraffing van twintig seconden maar het doet hem niks. Hij verliest niets, maar dat is nu eenmaal racen.”

Ook Alonso gaat akkoord met de bestraffing, de Spanjaard ondervind ook niet echt last door de bestraffing.

“Er veranderen geen posities dus het is geen groot drama. Ik finishte sowieso als zesde en het was een race-incident. Ik probeerde hem in te halen, we raakten elkaar en spijtig genoeg brak mijn voorvleugel. Ik moest opnieuw pitten en mijn kans op een podiumplaats was weg,” besluit Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoLewis Hamilton

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België