logo
 

Alonso en Massa krijgen een nieuwe Ferrari ...

20 september 2012 — ... van Lego-blokjes. Een initiatief van sponsor Shell.

image
Komend weekend staat de GP van Singapore op het programma. Morgen vinden de eerste oefensessies reeds plaats, maar de rijders van Ferrari kregen vandaag alvast een leuk cadeau. Een nieuwe Ferrari volledig gemaakt van Lego-blokjes. Het was een idee van Shell, sponsor en tevens officieel partner van Ferrari. De GP van Singapore is trouwens de 500ste grand prix die beide samen rijden.

Voor de kenners, de wagen uit Lego-blokjes is niet de F2012 maar de Ferrari 150° Italia, de wagen van vorig jaar. Het ontwerp en de planning van de wagen vroeg zes maanden tijd. Vervolgens was er een team van zestien Lego-experts nodig, ja die zijn er blijkbaar ook, om de wagen te bouwen. De bouw van de wagen duurde bovendien zo’n tien dagen.

De wagen in Lego-blokjes werd voorzien van echte Pirelli-banden en een replica van het stuurwiel, dat eveneens volledig uit Lego-blokjes bestaat. Bovendien kan er ook daadwerkelijk iemand plaatsnemen in de wagen. Het model zal ook een wedstrijd promoten waarbij mensen die Shell V-power tanken ook exemplaar van een gelimiteerde oplage van het schaalmodel kunnen winnen. In het verleden verschenen er reeds verschillende items speelgoed van Lego die een replica waren van Ferrari en de F1-renstal.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België