“Alonso en Vandoorne streden niet met gelijke wapens”

23 januari 2018 — McLaren-CEO Zak Brown heeft toegegeven dat Fernando Alonso in 2017 beter materiaal ter beschikking had dan zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.


In 2017 begon het seizoen voor McLaren ronduit rampzalig en het was geen geschenk voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne om zijn debuut te maken met een bolide die niet vooruit te branden was. Daarbij kwam ook nog het feit dat het verschil met teamgenoot Fernando Alonso in het begin van het seizoen aanzienlijk was.

Zak Brown heeft nu laten optekenen dat het een ongelijke strijd was tussen Vandoorne en Alonso omdat de Spanjaard het betere materiaal had.

“Ze hebben niet altijd met dezelfde wapens gestreden,” aldus Brown. “Beide wagens worden wel op dezelfde manier behandeld maar soms is er van een bepaalde update maar één exemplaar beschikbaar.”

Meestal werden die updates dan aan Alonso gegeven en op die manier kregen we soms een vertekend beeld van het verschil tussen de twee teamgenoten.

“De verschillen waren te wijten aan de auto en niet aan de kwaliteiten van onze rijders. We zijn zeer tevreden over de prestaties van Stoffel.”

De Amerikaan laat ook nog weten dat hij begrijpt dat het voor onze landgenoot zeker geen gemakkelijk debuutjaar was want Alonso hield de druk ook altijd hoog.

McLaren heeft door aanhoudende motorproblemen ook een paar trainingen moeten laten schieten en dat speelde helemaal niet in het voordeel van Vandoorne. Door zijn gebrek aan ervaring is het moeilijk om dat te compenseren en zijn potentieel nog ten volle te benutten.

“Het was geen eenvoudig debuut voor hem omdat we veel betrouwbaarheidsproblemen hadden,” gaat Brown verder. “Zeker op de circuits waar hij voor de eerste keer in zijn leven moest racen.”

“Stoffel moest een paar trainingen aan zich laten voorbijgaan en dat op circuits waar hij nog niet geweest was. Hij had soms maar vijf ronden om een goede tijd neer te zetten. Dan wordt het natuurlijk moeilijk, ook als je teamgenoot één van de beste rijders ter wereld is.”

Hoewel hij zijn debuut in moeilijke omstandigheden moest maken zijn ze bij het team opgetogen over de vooruitgang die Vandoorne heeft geboekt.

“Hij zit bijna op het niveau van Alonso,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België