Alonso enthousiast: “Onze wagen heeft enorm veel potentieel”

24 maart 2018 — Fernando Alonso was na afloop van de kwalificatie zeer enthousiast. De Spanjaard mag dan wel net naast een plaatsje in Q3 gegrepen hebben, volgens Alonso zit er heel wat potentieel in de McLaren MCL33.


“Ik denk dat we heel wat performance getoond hebben tijdens de oefensessies, zeker deze ochtend onder natte omstandigheden,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie.

Er zit volgens Alonso heel wat potentieel in de nieuwe wagen, potentieel dat in de loop van de komende races nog aangesproken kan worden.

“We hebben een ongelooflijk potentieel dat we nog moeten zien aan te wenden. Je bent altijd nieuwsgierig naar waar je staat en ik denk dat we redelijk snel geweest zijn. Zeker tijdens de derde oefensessie en onder natte omstandigheden waren we zeer close.”

De nieuwe samenwerking tussen McLaren en Renault verloopt redelijk goed al kan dat uiteraard nog een stuk beter. Ook die progressie zal tot een betere performance leiden.

“Tijdens Q1 en Q2 bevonden we ons steeds tussen de zevende en twaalfde plaats. Als vertrekpunt is dit zeer goed want er zijn heel wat updates op komst en de integratie moet ook nog verder plaatsvinden.”

“Wij zijn de enigen die dat hoeven te doen. We hebben dan ook ‘gratis’ upgrades die ons een heel stuk competitiever zullen maken. Het was dan ook een opluchting om de kwalificatie te halen en te zien dat het een goed jaar zal worden,” besloot Alonso.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België